ГоловнаПолітика

МЗС порадило українцям утриматися від поїздок на південь Ізраїлю

Ізраїльсько-палестинське протистояння загострилося.

МЗС порадило українцям утриматися від поїздок на південь Ізраїлю
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок на південь Ізраїлю у зв'язку з ракетними обстрілами.

Про це йдеться в повідомленні департаменту консульської служби МЗС.

"У зв'язку із загостренням ізраїльсько-палестинського протистояння і масованими ракетно-мінометними обстрілами південних територій Ізраїлю (м. Сдерот, м. Нетівот) Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися на цьому етапі від відвідування зазначених територій та населених пунктів", - йдеться у ньому.

Також в Департаменті рекомендують громадянам України, які зараз перебувають поблизу сектора Газа, в разі оголошення повітряної тривоги невідкладно сховатися в бомбосховищі.

Крім того, в департаменті закликають громадян України в разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, загрози життю і здоров'ю звертатися в Посольство України в Ізраїлі за телефоном "гарячої лінії" - +972 546-676-782, а також на електронну пошту [email protected], або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС +38 (044) 238 16 57, адресу електронної пошти [email protected].

Нагадаємо, 12 листопада ХАМАС випустив понад 100 ракет по території Ізраїлю. Більшість ракет перехопила ізраїльська система протиракетної оборони "Залізний купол", але частина влучили в житлові райони.

Наступного дня, 13 листопада, Ізраїль та палестинські угруповання, зокрема ХАМАС, домовилися про припинення вогню. За даними місцевих ЗМІ, угоду було досягнуто за посередництва Єгипту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram