ГоловнаПолітика

Кабмін закликав правоохоронні органи не стати інструментом у боротьбі з державою

Проти Яценюка і Петренка ведеться брудна інформаційна кампанія, заявляють в уряді.

Кабмін закликав правоохоронні органи не стати інструментом у боротьбі з державою
Фото: oilreview.kiev.ua

Сьогодні Україна є учасником найбільшого в історії країни судового процесу, в рамках якого структури, наближені до одного з одіозних олігархів, намагаються безпідставно стягнути з держави Україна понад 5,5 млрд доларів США.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Уряд і Міністерство юстиції вживають всіх можливих заходів, щоб захистити інтереси України в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма і не допустити безпідставного стягнення з держави коштів, що належать українським громадянам. Для цього до процесу залучені кращі міжнародні юридичні радники, які мають успішний досвід у таких справах, наголошується в повідомленні.

"Запуск брудної інформаційної кампанії про відкриття нібито кримінальних справ за фактом можливих зловживань службовим становищем з боку колишнього голови уряду Арсенія Яценюка і чинного міністра юстиції Павла Петренка в рамках залучення до судового процесу юридичних радників світового рівня є нічим іншим, як спробою вплинути на процес, слухання в рамках якого призначені на початок 2019 року. Ці заяви нічим не підтверджені і не відповідають дійсності", - йдеться в документі.

Український уряд звертається до всіх правоохоронних органів: вони не повинні стати інструментом, який зашкодить інтересам держави в цьому та в інших міжнародних судових процесах.

Кабінет міністрів, як вищий орган виконавчої влади в Україні, засуджує будь-які спроби тиску на посадових осіб Кабінету міністрів з використанням маніпулятивних технологій і відвертої дезінформації.

Нагадаємо, нещодавно в ЗМІ була поширена неправдива інформація про можливе зловживання владою та службовим становищем з боку колишнього керівництва уряду та Міністерства юстиції в рамках придбання юридичних послуг для представництва України в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма. Раніше за заявою підставних осіб Солом'янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ зареєструвати дані про можливі правопорушення без вказівки фабули справи та прізвищ вищих посадових осіб. У брудній інформаційній кампанії фігурують прізвища колишнього прем'єр-міністра країни і керівництва Мін'юсту.

"Залучення міжнародних юридичних радників Latham & Watkins і HoganLovells відбулося з чітким дотриманням процедур і відповідно до чинного законодавства, яке регулює відбір юристів і консультантів для захисту інтересів України в міжнародних судах", - заявляють в Кабміні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram