ГоловнаПолітика

​Прем'єр Угорщини заявив, що з чинною українською владою неможливо домовитися

Орбан розраховує налагодити відносини з Україною після виборів.

​Прем'єр Угорщини заявив, що з чинною українською владою неможливо домовитися
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що з чинною українською владою неможливо досягти домовленості.

Про це він заявив на зустрічі угорської діаспори, повідомляється на сайті уряду країни.

Орбан сказав, що Україна - це та країна, яка не має "переконливих граничних дат" для вступу в НАТО і Євросоюз. За його словами, домовитися з нинішнім українським керівництвом неможливо.

При цьому Орбан зазначив, що скоро в Україні відбудуться президентські вибори, і "якщо ситуація не погіршиться, це буде великим досягненням".

"Потім з'ясується - або нинішній антиугорський курс триватиме, або буде створена президентська адміністрація, яка бажає взаємодіяти з Угорщиною", - заявив прем'єр.

Він також повідомив, що Угорщина підтримує контакт з усіма кандидатами, які потенційно можуть перемогти на виборах, і вже намагається вести переговори, щоб ці відносини знову стали дружніми.

Нагадаємо, місяць тому президент Росії Володимир Путін також заявив, що "розраховує налагоджувати відносини" з новою владою України після виборів.

Між Україною та Угорщиною другий рік триває конфлікт через угорську меншину на Закарпатті. Рік тому офіційний Будапешт обурився українським законом про освіту, побачивши в ньому обмеження прав закарпатських угорців. У зв'язку з цим МЗС Угорщини почало блокувати участь України в заходах НАТО. У червні Угорщина

розблокувала участь України в саміті НАТО, натомість Україна пообіцяла уточнити мовну статтю закону.

У вересні 2018 року відносини загострилися ще більше після того, як в інтернеті з'явилося відео, на якому жителям Закарпаття видають угорські паспорти і просять тримати це в таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram