ГоловнаПолітика

Прокуратура повідомила про підозру в привласненні 1 млн гривень депутату міськради Ірпеня

Триває досудове розслідування.

Прокуратура повідомила про підозру в привласненні 1 млн гривень депутату міськради Ірпеня
Фото: Сергей Нужненко

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру депутату міської ради Ірпеня, який, будучи забудовником, не сплатив до міського бюджету свою частку в розмірі близько 1 млн гривень.

Про це повідомив у Фейсбуці спікер Генпркуратури Андрій Лисенко.

Встановлено, що депутат, будучи головою одного з житлово-будівельних кооперативів у м Ірпінь, з метою ухилення від сплати пайового внеску, подав до виконавчого комітету міської ради декларацію про готовність об'єкта будівництва в експлуатацію, в якому вказав інформацію про укладення договору, згідно з яким в бюджет міста було перераховано кошти в сумі 1 мільйон гривень на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Однак, як з'ясувалося, такий договір з міською радою не укладався і засоби в місцевий бюджет не перераховувалися.

Таким чином, суб'єктом господарювання фактично для своєї подальшої вигоди внесено свідомо неправдиву інформацію в декларації про готовність об'єкта будівництва до експлуатації.

Прокуратура повідомила йому про підозру за ч. 1 ст. 366 (складання, видача службовою особою свідомо неправдивих офіційних документів) і ч. 2 ст. 192 (заподіяння майнової шкоди у великому розмірі шляхом обману за відсутності ознак шахрайства) КК України.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, влітку в Ірпені активісти розібрали паркан незаконної забудови на ділянці МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram