ГоловнаПолітика

Заяви Путіна - приклад втручання в українські вибори ще до початку кампанії, - Цеголко

"Питання про владу в Україні вирішувати буде не Кремль, а український народ"

Заяви Путіна - приклад втручання в українські вибори ще до початку кампанії, - Цеголко
Фото: Макс Требухов

Сьогоднішні заяви президента Росії Володимира Путіна (про те, що зустрічі в "нормандському форматі" до виборів в Україні безглузді, - ред.), є явним прикладом його втручання у виборчий процес, незважаючи на те, що кампанія ще не почалася.

Про це написав в Фейсбуці прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко.

"Очевидна неприязнь Путіна до Порошенка як державного діяча, який зірвав плани Кремля щодо повернення України під контроль Російської імперії ... Тому питання про владу в Україні вирішувати буде не Кремль, а український народ", - написав він.

Цеголко наголосив, що президент України виступає за політико-дипломатичне врегулювання конфлікту, але ніколи не погодиться на мир на умовах країни-агресора.

"Глава держави і надалі, поєднуючи оборонні та дипломатичні зусилля, захищатиме суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. І він буде боротися за таке мирне врегулювання, яке відповідає національним інтересам України, а не Росії-агресора", - додав прес-секретар .

Нагадаємо, сьогодні Путін назвав безглуздими зустрічі в "нормандському форматі" до президентських виборів в Україні, які відбудуться 31 березня. Раніше він також заявив, що "розраховує налагоджувати відносини" з новою владою України після виборів.

Аналогічну заяву зробив також прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram