ГоловнаСвіт

Унаслідок ракетного обстрілу в Ізраїлі постраждали 53 людини

У двох важкі поранення, 23 людини легко поранені, 27 постраждали від стресу.

В Ізраїлі внаслідок ракетного обстрілу з боку Сектора Гази вже постраждали 53 людини, стан двох із них - критичний. Про це повідомляє національна медична служба Ізраїлю Magen David Adom.

У критичному стані - військовослужбовець і 60-річна жінка, одна людина - з пораненням середньої тяжкості, ще 23 отримали легкі поранення, а 27 постраждали від стресу.

"З початку широкомасштабної атаки проти ізраїльських цивільних осіб з боку терористичних організацій у Секторі Гази були зафіксовані 370 запусків ракет по Ізраїлю, близько 100 запусків були перехоплені системою ППО "Залізний купол", - ідеться в поширеній військовими заяві. В армії відзначили, що за останні сім годин по єврейській державі було випущено не менш ніж 70 ракет.

ВПС Ізраїлю, своєю чергою, завдали ударів по 70 об'єктах на палестинській території. Зокрема, в результаті авіаудару ізраїльських Військово-повітряних сил знищено будівлю офіційного телеканалу палестинського ісламістського руху ХАМАС у Секторі Гази Al-Aqsa TV і готель Al-Amal, який, як припускають в Ізраїлі, використовують для тренувань членів ХАМАС.

Нагадаємо, збройне крило ХАМАС пообіцяло почати бомбардування Ізраїлю у відповідь на операцію ізраїльського спецназу в ніч на 12 листопада, в результаті якого було вбито сімох палестинців, у тому числі високопоставленого командира угруповання.

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомили, що під час проведення операції зав'язалася перестрілка, під час якої було вбито одного офіцера, ще один отримав поранення середньої тяжкості. Метою операції було "не вбивство або викрадення терористів, а зміцнення безпеки Ізраїлю", заявили пізніше в ізраїльській армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram