ГоловнаСвіт

У Таджикистані затримали бойовиків ІДІЛ, які планували підірвати російську військову базу

Офіційного підтвердження інформації немає.

У Таджикистані затримали бойовиків ІДІЛ, які планували підірвати російську військову базу
Фото: islam-today.ru

У Таджикистані затримали групу бойовиків "Ісламської держави", які планували здійснити теракти проти російської військової бази. Про це повідомляє "Радио Озоди" (таджицька служба "Радіо Свобода") з посиланням на джерело в силових структурах. Російською матеріал переповідає "Интерфакс".

Повідомляють, що 4 листопада силовики затримали 12 бойовиків, якими керував житель міста Вахдат на ім'я Сухроб (його прізвище не називають), який воював у складі ІДІЛ у Сирії.

Видання також стверджує, що в його розпорядженні опинилася фотографія слідчого експерименту, проведеного 8 листопада поруч з 201-ю російською військовою базою в Душанбе. Очевидці розповіли "Радио Озоди", що імовірний лідер бойовиків говорив про їхні плани підірвати контрольно-пропускний пункт. Вони вже нібито підготували вибухові пристрої, їх затримали на "сходці" в столиці Таджикистану в районі цирку.

Командування російської 201-ї військової бази в Таджикистані не отримувало офіційного повідомлення від місцевої влади про затримання групи терористів, які планують здійснити напад на базу, повідомив "Интерфаксу" представник командування.

Повідомлення, опубліковане в місцевих ЗМІ, перевіряється, базу переведено на посилений режим, зазначив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, у жовтні в СБУ заявили про ліквідацію осередку "Ісламської держави" в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram