ГоловнаСвіт

Учасники фестивалю плову в Душанбе побилися через їжу

Мерія міста висловила жаль з приводу "ганебної поведінки" жителів.

Учасники фестивалю плову в Душанбе побилися через їжу
Фото: скриншот видео

Фестиваль плову "Оші палов", який 10 листопада проходив у парку імені Фірдоусі в Душанбе, завершився масовою бійкою.

Про це повідомляє "Настоящее время".

Після того, як чиновники і організатори свята виголосили промови, високопоставлені гості покинули фестиваль, а організатори зняли міліцейські кордони, де було близько тонни плову, натовп накинувся на казан і почав їсти плов прямо руками.

Мерія міста Душанбе висловила жаль з приводу "ганебної поведінки" жителів, а один із чиновників столичного хукумата повідомив, що "деякі учасники цього жалюгідного видовища вже покарані". Скільки саме людей було притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку під час фестивалю - в ОМВС по Душанбинському районі Фірдоусі не повідомили.

Плов для фестивалю "Оші палов" приготували семеро відомих кухарів Душанбе. Для нього були використані 250 кг рису, 200 кг м'яса, 35 кг моркви, 90 літрів олії, 1 кг зіри і 5 кг родзинок. "Загальна вага плову перевищує одну тонну", - розповів кухар Содірджон Мухаммаджонов.

Крім величезного "плову Душанбе", в парку плов готували ще в 400 казанах, але поряд з ними штовханини і бійок за їжу не спостерігалося.

Нагадаємо, 8 листопада літак авіакомпанії YanAir з українськими туристами, які летіли в Шарм-ель-Шейх, здійснив вимушену посадку в Каїрі через бійку на борту.

Раніше в Швеції закінчився бійкою концерт класичної музики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram