ГоловнаПолітика

МЗС ФРН засудило занесення Герхарда Шредера в базу "Миротворця"

Німеччина вимагає закрити сайт.

МЗС ФРН засудило занесення Герхарда Шредера в базу "Миротворця"
Герхард Шрёдер
Фото: EPA\UPG

Німеччина закликала Україну вжити дії для закриття сайту, на якому розміщені списки "антиукраїнських діячів" через занесення в базу "Миротворця" колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера, пише DW.

"Ми засуджуємо цей список. Ми раніше вже чітко пояснили нашу позицію української сторони і закликали, щоб український уряд вжив заходів для закриття роботи цього сайту", - заявила прес-секретар німецького МЗС у Берліні в середу, 14 листопада.

У міністерстві також зазначили, що Київ пояснює подальшу роботу сайту тим, що він розміщений на закордонному сервері.

На самому сайті "Миротворця" Шредера звинувачують у "замаху на суверенітет і територіальну цілісність України", "маніпуляціях суспільно значущою інформацією", "антиукраїнській пропаганді" та "спробі легалізації захоплення російськими окупантами українського Криму, виправдання збройної агресії РФ проти України".

Екс-канцлер потрапив до списку після того, як в інтерв'ю виданню Aachener Nachrichten висловив думку, що анексію Криму доведеться колись визнати.

Дружина Шредера заявила, що стурбована повідомленнями про занесення її чоловіка в перелік "Миротворця", і в Південній Кореї, звідки вона походить, не розуміють "таких нападів на демократичного політика, особливо на колишнього федерального канцлера".

Після того, як в 2005 році Шредер залишив пост канцлера ФРН, він став головою наглядової ради проекту "Північний потік". Пізніше політик очолив і раду компанії "Північний потік-2", а також раду директорів "Роснафти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram