ГоловнаПолітика

​У НАТО назвали "вибори Л/ДНР" частиною гібридної війни Кремля

"Це не український конфлікт, це агресія Росії проти України".

​У НАТО назвали "вибори Л/ДНР" частиною гібридної війни Кремля
Фото: EPA/UPG

Так звані вибори, які відбулися 11 листопада на підконтрольних угрупованням "ДНР" і "ЛНР" територіях східної України, є частиною гібридної війни Кремля. Про це заявила президент парламентської асамблеї НАТО Раса Юкневічене, передає "Голос Америки".

"Це не вибори, це фейкові вибори. Жодна країна НАТО, жодна країна Європейського Союзу не визнає ці вибори. Не буде жодних наслідків, вони порушують міжнародне право. Щоб вони не говорили, це не вибори, а частина гібридної війни", - наголосила Юкневічене.

За словами президента парламентської асамблеї НАТО, Україна залишається полігоном кремлівської пропаганди та гібридної війни.

"Це ті самі дії, що робилися КДБ за часів Радянського Союзу. Всі ці методи зараз працюють, тільки вже з урахуванням особливостей сучасного світу, з використанням Інтернету, соцмереж - всього того, що вони можуть використовувати", - вважає президент ПА НАТО.

Юкневічене вказала на окремі елементи інформаційної війни Росії проти України.

"Навіть той наратив, який використовує Кремль в західних ЗМІ про те, що конфлікт в Україні це український конфлікт. Це не український конфлікт, це агресія Росії проти України. Там офіцери Російської Федерації керують цими так званими сепаратистами. Не було б жодного сепаратизму, якби не вторгнення Росії в цю країну", - додала вона.

Напередодні проведення "виборів" в "ДНР" і "ЛНР" президент Петро Порошенко закликав українських громадян на окупованій території ігнорувати фейкове волевиявлення.

Під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 40 європейських країн засудили фейкові "вибори" на Донбасі. Крім того, Держдеп США пообіцяв нові санкції проти РФ через "вибори".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram