ГоловнаПолітика

«Не беріть участі у фейкових виборах», - Порошенко звернувся до українців на окупованому Донбасі

«Ми абсолютно впевнені, що ці вибори не будуть визнані ніким».

Президент Петро Порошенко закликав українців, які нині змушені проживати на окупованих територіях, відмовитися від участі в незаконних виборах в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей.

«Не віддавайте свій голос. Не беріть участі у фейкових виборах», - цитує главу держави його прес-служба.

Президент заявив, що попри численні заклики світової спільноти щодо великої небезпеки проведення фейкових виборів на території окупованого РФ Донбасу, Росія взяла на себе повну відповідальність і підтвердила свою участь в окупації та взяла безпосередню участь у їх організації.

«Це Російська Федерація в традиційній для себе манері робить тільки для того, щоб, передусім, усунути своїх попередніх маріонеток, які були безпосередньо залучені до вбивств, тортур, порушення законодавства. Сьогодні робить Росія цей крок лише для того, щоб вибрати вже призначених ними таких маріонеток», - наголосив глава держави. 

«Звісно, у результаті проведених консультацій ми абсолютно впевнені, що ці вибори не будуть визнані ніким. Вони не підпадають під стандарти українського законодавства. Вони проводяться під дулами російських автоматів на окупованій території. Вони категорично неприйнятні. Умови безпеки не створено», - наголосив Петро Порошенко.

Він висловив надію, що його звернення почують ті, хто нині проживає на окупованому Донбасі.

Нагадаємо, Росія призначила "вибори" в "ДНР" і "ЛНР" на 11 листопада всупереч протестам України і попередженням міжнародної спільноти. На території, підконтрольній бойовикам "ЛНР", так зване "дострокове голосування" почалося вже 9 листопада.

Напередодні Служба безпеки України оприлюднила заготовлені Росією результати "виборів". За даними спецслужби, попередньо вже "намалювали" для перемоги Дениса Пушиліна в так званій "ДНР" - 55%, Леоніда Пасічника в "ЛНР" - 63%. Явку мають показати - 70% "виборців.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram