ГоловнаПолітика

Яценюк: ринок України не має меж для інвестування в інфраструктуру

"Можливості безмежні". 

Яценюк: ринок України не має меж для інвестування в інфраструктуру
Фото: nfront.org.ua

Можливості для інвестицій в інфраструктуру України зараз безмежні, вважає лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк, який оглянув сьогодні хід реконструкції об'їзної дороги Житомира.

"Популісти розповідають, що міжнародні кредити йдуть на проїдання. Брехня. Ми беремо міжнародні кредити не тільки для того, щоб віддавати кредити, які набрали до 2014 року, - ми беремо кредити й для того, щоб будувати дороги", - наголосив лідер "Народного фронту".

"Коли наші європейські партнери хочуть розвитку української економіки, то кращий шлях - зробити так, як вони зробили в Польщі. Польща з 2014-го по 2020-й рік отримає 27 млрд євро на будівництво доріг і інфраструктури", - зазначив він.

"Наша співпраця з Європейським Союзом має базуватися не тільки на закликах про реформи, не тільки на нашій Угоді про асоціацію, оскільки це база. А й на дуже конкретних економічних проектах. Ми не просимо просто нам подарувати гроші. Дайте нам кошти на 10- 20-30 років, так, як ви даєте своїм партнерам по Європейському Союзу, під 2,5% річних, - і в Україні набагато швидше з'являться дороги. В Україні буде зовсім інше зростання економіки. І в Україні будуть створені робочі місця", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що всі 25 років незалежності в інфраструктурі країни "практично нічого не робилося, були поодинокі проекти": "Відрив України, наприклад, від Польщі - вже не в мільярдах доларів, це не в десятках мільярдів доларів, а в десятках років. Оскільки туди інвестували неймовірні кошти".

"Тому ринок України зараз не має меж для інвестування в інфраструктуру. І наші європейські партнери мають це розуміти. Це ж і для них заробіток - це ж двостороння дорога", - сказав лідер "Народного фронту".

Арсеній Яценюк побував на заводі, побудованому на ділянці реконструкції автомобільної дороги Київ - Чоп поблизу Житомира. Підрядником робіт шляхом відкритого міжнародного тендеру було визначено компанії "Sinohydro Corporation Limited" (Китай). Орієнтовна дата завершення робіт - 20 червень 2020. Технічний нагляд здійснює компанія IRD Engineering (Італія), яка була визначена переможцем відкритого міжнародного тендеру. На сьогодні розпочато виконання підготовчих і земляних робіт. Виробнича база оснащена, зокрема, заводом для виготовлення бетону, приготування щебенево-піщаних сумішей, цехом з виготовлення залізобетонних виробів. Найближчим часом очікується монтаж додаткового заводу для виготовлення бетонних сумішей.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram