ГоловнаПолітика

УПЦ КП спростувала перенесення Різдва на 25 грудня у зв'язку з отриманням автокефалії

Це питання не порушується і не розглядається в процесі об'єднання.

УПЦ КП спростувала перенесення Різдва на 25 грудня у зв'язку з отриманням автокефалії
Фото: Макс Требухов

Речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря) спростував інформацію, що з'явилася напередодні в ЗМІ, що після отримання автокефалії Різдво відзначатиметься 25 грудня, а не 7 січня.

Про це він написав у фейсбуці, коментуючи публікацію "Страны".

"Цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об'єднання і в зв'язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна церква самостійно вирішує календарне питання і жодних приписів або вимог щодо цього в Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом в ХХ ст., не встановлювалося", - заявив архієпископ.

Він вважає, що такі публікації є інформаційною диверсією, що має на меті посіяти суперечки і недовіру серед православних в Україні, багато з яких не хочуть переходити на новий стиль.

Нагадаємо, що в 2017 році в Україні був ухвалений закон, який зробив обидві дати Різдва - 25 грудня, і 7 січня - святковими і вихідними днями. Раніше так зване католицьке Різдво в Україні було звичайним буденним днем.

Вселенський патріархат, який надасть Україні автокефалію, живе за григоріанським календарем і теж відзначає Різдво 25 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram