ГоловнаПолітика

МінТОТ закликає жителів окупованого Донбасу ігнорувати "вибори" 11 листопада

У міністерстві просять не піддаватися на маніпуляції Росії.

МінТОТ закликає жителів окупованого Донбасу ігнорувати "вибори" 11 листопада
Фото: EPA/UPG

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України звернулося до жителів окупованого Донбасу із закликом не піддаватися на маніпуляції Росії та не брати участі в нелегітимних виборах в ОРДЛО.

 "МінТОТ звертається з проханням до громадян України, які змушені перебувати в окупації, утриматись від участі в нелегітимних виборах і просить не піддаватися маніпуляціям держави-агресора. Ми сподіваємося, що незламність духу, вірність і відданість загальнолюдським цінностям демократичного світу, допоможе вам зробити вибір на користь миру, до якого всі ми прагнемо", - йдеться в заяві МінТОТ.

Міністерство зазначає, що організовані бойовиками заходи суперечать Мінським угодами і резолюції Ради безпеки ООН щодо Донбасу, оскільки ці документи передбачають вибори "винятково на місцевому рівні за умови дотримання українського законодавства".  

"Проведення таких «виборів» ставить під сумнів загальне, пряме, рівне волевиявлення народу. Громадяни, які мешкають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, перебувають в інформаційній ізоляції та відчувають тиск з боку держави-агресора в ухваленні рішення про участь в нав'язаних незаконних виборах", - зазначили в міністерстві.

У зв'язку з цим МінТОТ просить мешканців окупованого Донбасу не брати участі в цих псевдовиборах.

Нагадаємо, що російська окупаційна влада окремих районів Донецької та Луганської областей призначила вибори ватажків "ДНР" і "ЛНР", а також так званих "народних рад" на 11 листопада. Служба безпеки України назвала ці вибори бутафорією та заявила, що в Донецьку переможе Пушилін з результатом 55%, а в Луганську Пасічник із 63%.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram