ГоловнаПолітика

Волкер Про Порошенка: зробив більше реформ, ніж будь-хто інший за 20 років, і протистояв Путіну

Представник Держдепу назвав вибори в Україні дійсно демократичними, "оскільки ніхто не знає, як вони закінчаться".

Волкер Про Порошенка: зробив більше реформ, ніж будь-хто інший за 20 років, і протистояв Путіну
Фото: пресс-служба президента

Представник Державного департаменту США Курт Волкер прокоментував українські вибори і оцінив роль чинного Президента України Петра Порошенка у проведенні реформ.

Про це він сказав в ефірі американського телеканалу PBS.

"Українське суспільство зіткнулося з вибором. Йому потрібен хтось, хто просто йде проти істеблішменту, обіцяючи масштабну реформу (Володимир Зеленський, - ред.). Чи вони хочуть когось, хто (як чинний президент Петро Порошенко - ред.), можливо, розчарував їх в якомусь сенсі, але зробив більше реформ, ніж будь-хто інший в Україні за останні 20 років, і протистояв Путіну?" - сказав він.

Волкер також порівняв нинішні вибори президента України з виборами, які пройшли у Франції та США. Він наголосив, що в Україні дійсно демократичні вибори, оскільки ніхто не знає, як вони закінчаться.

"І що добре - це дійсно демократичні вибори. Ми не знаємо, як вони закінчаться", - підсумував він.

Нагадаємо, всі міжнародні спостерігачі визнали президентські вибори в Україні чесними, прозорими і демократичними.

Нагадаємо, в ОБСЄ назвали вибори в Україні конкурентними і зазначили, що громадяни мали можливість вільного волевиявлення.

Країни "Великої сімки" відзначили, що вибори в Україні пройшли в конкурентній боротьбі і переважно в мирній і безпечній атмосфері.

Голова канадської Місії спостереження CANADEM зазначила, що перший тур виборів президента України відбувся вільно і чесно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram