ГоловнаПолітика

Суд у Сімферополі заарештував дев'ятьох із 24 кримськотатарських активістів

Російські силовики затримали активістів 27 березня.

Суд у Сімферополі заарештував дев'ятьох із 24 кримськотатарських активістів
Фото: Крым.Реалии

Російський Київський райсуд Сімферополя відправив під арешт ще чотирьох кримськотатарських активістів, підозрюваних у причетності до діяльності "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії і анексованому нею Криму терористичною організацією.

Ерфану Османову, Сейрану Муртазі, Серверу Газієву і Меджиту Абдурахманову обрано запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО Сімферополя до 15 травня. Про це повідомив адвокат Сейрана Муртазі Айдер Азаматов, повідомляє Крим.Реалії.

"Захист клопотав про домашній арешт. Ми планували доставити в суд документи на будинок, щоб були підстави для обрання відповідного запобіжного заходу. Однак суд відмовив і за клопотанням слідчого заарештував мого підзахисного на один місяць і 19 діб - до 15 травня", - розповів адвокат.

Раніше Київський райсуд Сімферополя заарештував п'ятьох кримських татар, у яких силовики провели обшук сьогодні вранці - Тофіка Абдулгазієва, Рустема Сейтхалілова, Акіма Бекірова, Фархата Базарова і Сейтвелі Сейтнабдієва.

Судові засідання щодо інших 11 кримських татар, затриманих сьогодні за другою сімферопольською "справою Хізб ут-Тахрір", очікуються завтра, 28 березня.

Співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram