ГоловнаПолітика

​Аваков: на виборах немає ризиків від радикалів, якщо їх не використають кандидати

Глава МВС закликав кандидатів не вдаватися до вуличних протестів і дотримуватися закону.

​Аваков: на виборах немає ризиків від радикалів, якщо їх не використають кандидати
Глава МВД Арсен Аваков призвал кандидатов в президенты соблюдать закон.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  переконаний, що на виборах немає ризиків від радикальних груп - дестабілізація ситуації можлива лише в разі такого рішення кого-небудь з кандидатів, але МВС з цим впорається.

Про це він заявив на зустрічі з представниками Світового Конгресу Українців та Національного Демократичного Інституту (США), які є спостерігачами на виборах президента України, повідомляється на  на сайті МВС.

"Міф перший: "радикальні групи зірвуть вибори". Цей міф не відповідає дійсності, оскільки у нас достатньо сил запобігти такій ситуації будь-де, де вона може виникнути. Міф другий: "радикальними групами керує МВС і це особиста армія Авакова". Цей міф більше пов'язаний з емоціями і політикою, коли кілька кандидатів не знають, як відповідати на запитання радикалів, і намагаються змістити акценти", - пояснив Аваков.

Фото: mvs.gov.ua

Він наголосив, що навіть якщо і виникне будь-яка позаштатна ситуація, вона буде дуже швидко врегульована.

"У нас немає жодних ризиків від радикальних груп ні під час, ні після виборів. І навіть якщо щось станеться на окремій виборчій дільниці, це буде локалізовано дуже швидко. У нас достатньо сил, а у них немає сил чинити опір", - сказав глава МВС.

"Я закликаю, не переводьте фокус своєї уваги на радикальні групи, це не ризик. Ризик в тому, що їх може використати хтось із штабів", - додав Аваков.

Водночас, за його словами, ризик дестабілізації ситуації після першого туру виборів все ж існує.

"Ризиком може бути рішення одного з штабів кандидатів у разі, якщо розрив між ними виявиться невеликим і буде багато звернень про порушення. В такому випадку ними можуть бути використані радикальні групи, а потім в ситуацію може втрутитися країна-агресор і це може стати набагато більшим ризиком", - зазначив Аваков.

Глава МВС закликав усіх кандидатів не вдаватися до вуличних протестів і дотримуватися закону.

"Утім, мій прогноз, що ми отримаємо спокійний розвиток подій", - резюмував Аваков.

Глава американської делегації колишній посол США (2006-2009 рр.), віце-президент з питань Близького Сходу та Африки Інституту миру (США) Вільям Тейлор, своєю чергою, зазначив: "Пане міністр, ви виконали те, що обіцяли. Забезпечили прозорі вибори".

Нагадаємо, раніше МВС нагадало про заборону публікації соцопитувань за два дні до виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram