ГоловнаПолітика

У Вінниці сталася бійка між "Нацдружинами" і поліцією (оновлено)

Відомо про трьох затриманих націоналістів.

Поліція не охороняє мітинг прихильників Порошенка від "Нацдружин"
Фото: vezha.vn.ua
Поліція не охороняє мітинг прихильників Порошенка від "Нацдружин"

У Вінниці після зіткнення "Національних дружин" з прихильниками президента Петра Порошенка і правоохоронцями затримано трьох осіб. Про це повідомляє місцеве видання "20 хвилин".

Поліція не охороняє мітинг прихильників Порошенка від "Нацдружин"
Фото: vezha.vn.ua
Поліція не охороняє мітинг прихильників Порошенка від "Нацдружин"

Згідно з повідомленням, сьогодні в місті планували мітинг прихильників Порошенка. Представники націоналістів призначили на той же час власний марш і рушили колоною в бік мітингувальників.

За даними видання "Вежа", коли протестувальники не змогли пройти по Хмельницькому шосе, вони рушили до площі Стуса через парк і вплуталися в бійку з поліцейськими. Під час сутички правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Через сутички на час було зупинено дорожній рух, зараз поблизу парку вже відновлено рух трамваїв, автомобільний рух ще ускладнено.

Оновлення. У поліції підтвердили затримання трьох осіб під час візиту Петра Порошенка до Вінниці. Прес-служба ГУНП в області повідомляє, що затримані застосували до поліцейських газові балончики, піротехнічні засоби, кидали в правоохоронців камінням.

"За порушення громадського порядку поліцейські затримали трьох осіб. Вони застосували газ дратівної дії. Щодо правоохоронців кидалися камінням, застосовували піротехнічні засоби. Також намагалися зробити дестабілізацію ситуації під час проведення масових заходів, які сьогодні анонсувалися. Прийшло багато людей. Ми застосували посилені заходи безпеки для того, щоб все пройшло мирно. Хлопців доставили у відділення поліції для з'ясування осіб і притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства", - зазначила керівник відділення комунікації ГУ НП у Вінницькій області Анна Олійник.

Також наголошується, що серед затриманих двоє жителів Вінниці 2001 і 1993 року народження і один киянин 1988 року народження. Групи молодих людей розділилися на кілька частин. Одна частина розійшлася, інша пішла в поліцію. Відомо, що більшість з активістів не місцеві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram