ГоловнаПолітика

Нацрада призначила позапланову перевірку "112 Україна"

Підставою стали висловлювання Рабиновича і Азарова.

Нацрада призначила позапланову перевірку "112 Україна"
Фото: tv.112.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку супутникового телеканалу "112 Україна" (ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ").

Про це йдеться на сайті ради.

Підставою для перевірки стали висловлювання народного депутата Вадима Рабиновича й екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова в ефірі цього каналу.

30 грудня 2018 року в програмі "Хто кому Рабинович" ведучий Вадим Рабинович сказав: "Скажіть, будь ласка, це нічого, що сьогодні спокійно з фашистськими прапорами ті, які ... ну, просто, молодь нетямуща, і підбурювачі ходять по місту Києву. Це нормально ? Це нічого, що в багатьох військових підрозділах нашої країни татуювання, свастика. Це як? Співвідноситься з нашим завтрашнім днем?"

27 січня він же заявив: "Хочете України, яка своїми героями бачить ось цих ось послідовників фашизму, - вибирайте фашизм! Але скажіть чесно: нам подобаються ці фашисти ... Нам нав'язують цю штучну якусь ідеологію "Бандерштату".

16 лютого в інтерв'ю "112 каналу" Азаров назвав події Революції гідності державним переворотом, а також заперечував наявність на Донбасі регулярних частин російської армії. "Але основа конфлікту, запам'ятайте, - це державний переворот. Не було б державного перевороту, відбулися б дострокові вибори - був би Крим в Україні, і був би Донбас в Україні, був би мир, злагода і стабільність", "це чітко показало націоналістичний неонацистський характер прийдешньої влади", - заявив Азаров.

Крім того, 15 грудня 2018 року в ефірі "112 Україна" було подано помилкову інформацію, що у Вінниці 20 молодих людей увірвалися в кафедральний собор після служби і вигнали звідти священиків.

Нагадаємо, в грудні 2018 року телеканал "112 Україна" купив народний депутат Тарас Козак, наближений до Віктора Медведчука.

Нагадаємо, що під брендом "112 канал" ховаються шість телерадіокомпаній. На одну записана супутникова ліцензія каналу. П'ять інших телекомпаній у 2011 році перемогли в конкурсі на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, призначеному для регіональних і місцевих мовників. Згодом ці компанії змінили власників, і замість п'яти окремих регіональних телеканалів на їх частотах запустився де-факто загальнонаціональний канал "112 Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram