ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив програму "Україна - НАТО" на 2019 рік

В уряді заявили, що це абсолютно новий за форматом документ.

Кабмін затвердив програму "Україна - НАТО" на 2019 рік
Фото: euromaidanpress.com

Кабінет Міністрів 30 січня затвердив річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2019 рік і схвалив відповідний проект указу президента для внесення на підпис глави держави.

Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що це абсолютно новий за форматом документ порівняно з програмами минулих років.

"Цей документ ми з вами приймаємо в зовсім іншому вигляді, ніж ми це робили протягом багатьох років, починаючи з Бухарестського саміту 2008 року. Нарешті він стратегічний і системний. Ми протягом декількох років удосконалювали його структуру і зміст і нарешті вийшли на абсолютно новий формат, побудований за логічним ланцюгом, де є наші стратегічні цілі, є конкретні завдання на конкретний рік для досягнення цих цілей", - пояснила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, вперше програма побудована так, що в неї не потрапили формалістичні і зайві завдання і заходи.

"Ми вперше вводимо показники ефективності - індикатори виконання. Це дасть нам можливість більш ефективно просуватися і стратегічно зближуватися з Північноатлантичним альянсом і виконувати ті завдання, які необхідні для забезпечення ефективної, цілеспрямованої і планомірної роботи для підготовки нашого членства в НАТО, як це вже передбачено українським законодавством і, сподіваюся, буде передбачено українською Конституцією", - сказала віце-прем'єр.

Нагадаємо, навесні 2018 року Альянс визнав прагнення України до набуття повноцінного членства в цій організації. Президент Петро Порошенко після цього заявив, що наступна мета України - План дій щодо членства (ПДЧ).

Україна хотіла отримати План дій щодо членства в НАТО ще 2008 року на саміті альянсу в Бухаресті, але це рішення заблокували Німеччина і Франція.

Північноатлантичний договір передбачає необхідність згоди всіх членів НАТО на вступ до альянсу нової країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram