ГоловнаПолітика

Європарламент розгляне призупинення Угоди про партнерство з РФ у березні

Європарламентарі також запропонували відмовитися від будівництва "Північного потоку 2".

Європарламент розгляне призупинення Угоди про партнерство з РФ у березні
Фото: ecb.europa.eu

У березні 2019 року Європарламент розгляне рішення щодо призупинення дії Угоди про партнерство та співробітництво (УПС) з Росією. Про це йдеться в оприлюдненому 1 грудня проекті доповіді Європарламенту, присвяченому відносинам з Росією.

Згідно з документом в березні наступного року відбудеться розгляд питання і голосування.

"Європарламент вважає, що дію УПС має бути припинено. Відносини Росії та ЄС повинні бути переформатовані і тривати лише за тими напрямками, які необхідні і представляють взаємний інтерес для забезпечення безпеки і мирного європейського порядку", - йдеться в документі.

У проекті доповіді також йдеться про те, що "Північний потік-2" підвищує залежність ЄС від російського газу і, що країни ЄС повинні "бути готові до введення нових санкцій, зокрема персональних обмежень, у відповідь на російські дії".

"Європарламент наголошує, що Росія і ЄС залишаться ключовими економічними партнерами в доступному для огляду майбутньому, але "Північний потік-2" посилює залежність ЄС від постачання російського газу, загрожує внутрішнього ринку ЄС і не відповідає енергетичній політиці ЄС, і тому його необхідно зупинити", - йдеться в проекті документа, підготовленого в комітеті ЄП у закордонних справах.

Нагадаємо, раніше депутати Європарламенту закликали ввести нові санкції проти Росії через російську агресію проти українських кораблів у Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram