ГоловнаПолітика

Українським морякам, захопленим у полон Росією, можна написати лист

"Листи українською мовою можуть не пропустити".

Українським морякам, захопленим у полон Росією, можна написати лист
Капитан буксира "Яны Капу" Олег Мельничук
Фото: facebook/Антон Наумлюк

Українським морякам, яких Росія взяла в полон після захоплення кораблів у Керченській протоці 25 листопада, можна написати листа. Про це йдеться в повідомленні ресурсу РосУзнік.

"Написати українським морякам можна через Пошту Росузніка. Пишіть нам на [email protected], а ми перешлемо в СІЗО Лефортово і Матроська тиша. Всі листи проходять через тюремного цензора, листи українською мовою можуть не пропустити, врахуйте це", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 листопада в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українських катери і буксир. Всі 24 моряки, які перебували на суднах, потрапили в полон.

27-28 листопада окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх полонених українців до 25 січня 2019 року. Їх звинувачують в незаконному перетині російського кордону. Увечері 29 листопада надійшла інформація про те, що українських моряків почали вивозити із СІЗО Сімферополя. Пізніше стало відомо, що їх помістили в СІЗО Москви - "Лефортово" і "Матроська тиша". Відомо також, що в "Лефортово" українських моряків помістили в карантинні одиночні камери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram