ГоловнаПолітика

Тимошенко: щоб рухатися вперед, треба скористатися досвідом 1991 року

Тимошенко: щоб рухатися вперед, треба скористатися досвідом 1991 року
Фото: Макс Левин

"1 грудня 1991 назавжди увійшло в історію нашої країни. У цей день українці зробили свій вибір, проголосувавши за незалежність своєї держави. Не політики, і не чиновники, а саме громадяни - кожен самостійно. У Києві та в Одесі, у Львові та Донецьку, в Закарпатті і в Криму, продемонструвавши всьому світу єдність України", - йдеться в спілкуванні лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко з нагоди річниці референдуму про незалежність.

На її думку, люди повинні засвоїти урок: що сталося і чому Україна не стала такою, про яку мріяли ті, хто боровся за її незалежність, і рухатися далі.

"Перемогу 1991 привласнили і приватизували люди, які прагнули не свободи і незалежності, а особистого збагачення.

І правила, за якими мала жити нова держава, чиновники писали за спиною народу. Можливо, тому Україна і не стала такою, про яку мріяли ті, хто століттями боровся за незалежність, на яку сподівалися ті, хто голосував за неї 27 років тому. Тим важливіше засвоїти цей урок. Усвідомити, що наша доля - в наших руках. Зрозуміти, що справу не можна кидати на півдорозі. І сподіватися насамперед на власний розум, свої сили, свою наполегливість. Щоб рухатися вперед, нам треба скористатися досвідом 1991 року. Яким буде майбутнє нашої країни, яким буде наше спільне життя - визначать самі громадяни України", - зазначила Тимошенко.

Вона вважає, що Україні потрібна нова, "дійсно, народна", Конституція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram