ГоловнаПолітика

Україні потрібна допомога союзників, щоб стримати Росію в Чорному морі, - Порошенко

"Реакція Заходу повинна бути такою, як після отруєння Скрипалів".

Україні потрібна допомога союзників, щоб стримати Росію в Чорному морі, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Україні потрібна посилена військово-морська присутність Німеччини і союзників у Чорному морі. Вона могла б стати чинноком, що стримує Росію. Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю німецькому Funke Media Group, йдеться на сайті Глави держави.

"Нам потрібна сильна, уніфікована, недвозначна реакція щодо агресивної поведінки Росії. Ми повинні зупинити "Північний потік-2". Ми повинні вже зараз думати про нові санкції", - заявив Порошенко.

Глава держави наголосив, що агресивні дії Росії є неприйнятними, тому міжнародне співтовариство і об'єднана Європа повинні посилити тиск на Росію.

Він також додав, що настав час для реакції проти Росії, як було після випадку в британському Солсбері, де колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок".

"Я вважаю, що зустріч Європейської Ради в Брюсселі в грудні стане своєчасною можливістю розглянути ситуацію, засновану на принципі солідарності та єдності з Україною", - наголосив Президент.

Раніше повідомлялося, що уряд ФРН відхилив заклик українського посла посилити тиск на Росію у зв'язку з керченською кризою і відправити німецькі військові кораблі в Чорне море. За його словами, "зараз найголовніше - стриманість і діалог".

Нагадаємо, 25 листопада Росія із застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону, заарештували і вивезли з Керчі в Москву.

Україна розцінила це як акт військової агресії та у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram