ГоловнаПолітика

До українських моряків у московських СІЗО пустили відвідувачів

Омбудсмен РФ заявляє, що лікування поранених моряків "проходить нормально".

До українських моряків у московських СІЗО пустили відвідувачів
"Лефортово"
Фото: EPA\UPG

Українських моряків в "Лефортово" і "Матросской тишине" відвідали представники московської Громадської спостережної комісії. Про це повідомила омбудсмен України Людмила Денісова з посиланням на уповноваженого з прав людини в РФ Тетяну Москалькову.

"Щойно отримала офіційну інформацію від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової. Вона повідомила, що члени московської Громадської спостережної комісії (ГСК) відвідали 21 українського моряка в Лефортовському СІЗО. З кожним з них розмовляли. За словами Москалькової, умови утримання українських військовополонених "відповідають міжнародним стандартам, скарг і звернень з їхнього боку немає", - написала Денісова у Фейсбуці.

За словами Москалькової, члени ГСК також відвідали трьох українських моряків, які перебувають в медичному підрозділі "Матросской тишины".

Омбудсмен РФ заявляє, що "їх лікування проходить нормально".

Наступного тижня моряків у "Матросской тишине" відвідає уповноважений з прав людини в місті Москві, а також уповноважений з прав людини в РФ Москалькова.

"Маю намір завтра провести переговори з Москальковою про надання мені можливості відвідати наших моряків", - заявила Денісова.

25 листопада в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українських катери і буксир. Всі 24 моряки, що перебували на судах, потрапили в полон.

27-28 листопада окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх полонених українців до 25 січня 2019 року. Їх звинувачують у незаконному перетині російського кордону. Увечері 29 листопада моряків почали вивозити з СІЗО Сімферополя до Москви. У" Лефортово " українських моряків помістили в карантинні одиночні камери.

Міжнародне співтовариство вимагає від Росії відпустити українські кораблі разом з екіпажами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram