ГоловнаПолітика

Агресію РФ проти українських кораблів обговорять на міністерських засіданнях НАТО, ОБСЄ і Ради ЄС

Глава українського МЗС має намір на них бути присутнім.

Агресію РФ проти українських кораблів обговорять на міністерських засіданнях НАТО, ОБСЄ і Ради ЄС
Фото: Цензор

Питання агресивних дій Росії в Керченській протоці проти українських кораблів обговорять на міністерських засіданнях НАТО, ОБСЄ і Ради Європейського Союзу, повідомив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним в суботу в Києві. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Наступного тижня відбудеться засідання міністрів закордонних справ НАТО, і питання агресії Росії проти України в Азовському морі буде там обговорюватися, а Польща буде на цьому наполягати", - сказав глава польського МЗС.

Чапутовіч додав, що на засіданні глав МЗС в Мілані також пройде обговорення цього питання.

"Я вже знаю, що на черговому засіданні Ради ЄС із закордонних справ, яке пройде наступного понеділка, питання агресії Росії в акваторії Азовського моря буде також обговорюватися", - розповів міністр.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін поінформував, що має намір бути присутнім на засіданні в Брюсселі та Мілані наступного тижня.

"Я буду вимагати не тільки засудження, оскільки це вже сталося, а в першу чергу дієвих заходів, і пропонувати кілька нових елементів у нашій взаємодії з Альянсом. Україна повинна рухатися до того, щоб стати поступово східним флангом Альянсу", - резюмував український міністр.

Нагадаємо, раніше Чапутовіч заявив, що Польща готова просувати ідею додаткових санкцій проти РФ в Євросоюзі. На його думку, санкції будуть найкращим сигналом для РФ, що Захід не сприймає її поведінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram