ГоловнаПолітика

РПЦ назвала рішення Вселенського Патріархату "безпрецедентним антиканонічним діянням"

Офіційна реакція буде ухвалена на Синоді 15 жовтня.

РПЦ назвала рішення Вселенського Патріархату "безпрецедентним антиканонічним діянням"
Фото: pravmir.ru

Російська православна церква дасть оцінку сьогоднішнім рішенням Вселенського патріархату на своєму Синоді, який відбудеться 15 жовтня в столиці Білорусі Мінську.

Про це ТАСС повідомив голова Синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ Володимир Легойда.

"Константинополь фактично заявляє, що він вступив у канонічне спілкування з розкольниками і з особою, відлученою від церкви. Священний синод Російської православної церкви на своєму найближчому засіданні, яке відбудеться 15 жовтня у Мінську, дасть належну оцінку цим діям", - сказав він.

За словами Легойди, "цю офіційну заява за результатами Синоду можна розцінити однозначно як безпрецедентне антиканонічне діяння, яке пов'язане зі спробою порушення самих основ канонічного ладу православ'я".

Нагадаємо, що на Синоді Вселенського патріархату було ухвалено рішення визнати канонічність глав Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, а також всіх таїнств, що здійснюються священиками цих церков.

Також Синод ухвалив рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, яке в Росії вважають передаванням канонічної території України.

Рішення Синоду відкривають дорогу для надання Томосу про автокефалію після об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП (тієї її частини, яка захоче).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram