ГоловнаПолітика

Оболонський суд Києва продовжить засідання у справі Януковича через тиждень (оновлено)

Адвокат Байдик не прийшов на засідання, виступ продовжує Горошинський.

Оболонський суд Києва продовжить засідання у справі Януковича через тиждень (оновлено)
Фото: Макс Требухов

12 жовтня Оболонський райсуд Києва продовжує розгляд по суті справи проти українського президента-втікача Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді і пособництві у веденні війни.

На засіданні в середу, 10 жовтня, адвокат Олександр Горошинський просив дати йому ще час, щоб закінчити дебатну промову, але суддя сказав, що його час вичерпано. Спочатку Горошинський просив два дні на промову, йому дали три, але він не вклався.

Сьогодні на засіданні зі своєю дебатною промовою мав виступати ще один адвокат Януковича - Олександр Байдик, який раніше її вже читав, але не встиг закінчити, заявивши, що ліг у лікарню. На сьогоднішнє засідання він також не прийшов. Суд дав можливість продовжити свою дебатну промову адвокатові Горошинському.

Оновлення. Оболонський районний суд Києва продовжить дебати у справі Януковича через тиждень - 19 жовтня. Про це сказав головуючий суддя Владислав Дев'ятко. Сьогодні з 10 до 12 години дня в суді виступав адвокат підсудного Олександр Горошинський. Другий адвокат - Олександр Байдик - надіслав суду повідомлення, що захворів і перебуває в лікарні швидкої допомоги. Суд відмовився назвати діагноз з міркувань етики.

Продовження дебатів перенесено на ранок 19 жовтня, резервні дати - 22-26 жовтня. Суд просить захист Януковича закінчити в ці дати свій виступ на дебатах, розпочатий 13 вересня.

Раніше суд анонсував, що на засіданні 12 жовтня надасть можливість Януковичу виступити з останнім словом, а потім перейде до винесення вироку.

Нагадаємо, прокуратура звинувачує Януковича в тому, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Російської Федерації, він зрадив державу, звернувшись до російського президента з проханням використати російські війська на території України. Як наслідок, відбулася анексія Криму і втрата об'єктів державної власності більш ніж на трильйон гривень.

Колишнього президента звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 110 КК) і сприянні веденню агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Судовий процес перебуває на завершальній стадії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram