ГоловнаПолітика

Суд призначив час для останнього слова Януковича

У засіданні оголошено перерву до 10:00 п'ятниці, 12 жовтня.

Суд призначив час для останнього слова Януковича
Судья Владислав Девятко
Фото: Украина криминальная

Суддя Владислав Дев'ятко оголосив перерву в розгляді по суті справи проти побіжного президента України Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді і пособництві у веденні війни. Наступне засідання призначене на 12 жовтня, повідомляє Цензор.НЕТ.

У кінці сьогоднішнього засідання у справі Януковича суддя Владислав Дев'ятко повідомив, що прийшло клопотання від адвоката Олександра Байдика.

Захисник повідомив суд, що хоче закінчити виступ в дебатах і просить перерву, щоб з'явитися і договорити. Клопотання підтримали і адвокати, і прокурори, а судді - задовольнили. У засіданні було оголошено перерву до 10:00 п'ятниці, 12 жовтня.

Крім закінчення виступу Байдика, цього дня надано час для останнього слова обвинуваченого Віктора Януковича.

Відзначимо, захист Януковича в особі адвоката за договором Олександра Байдика зачитує дебатну мову з 13 вересня 4 жовтня він не з'явився в суд. За словами судді Владислава Дев'ятка, Байдик надав довідку про те, що після засідання 3 жовтня він був госпіталізований в міську клінічну лікарню швидкої допомоги. З огляду на судову етику, Дев'ятко не став оголошувати діагноз.

Раніше на засіданні адвокат Олександр Горошинський подав два клопотання - з проханням дати час для закінчення виступу в дебатах і про закінчення робочого дня і його право підготуватися до фінальної мови. Однак суддя зупинив його виступ і попросив надати письмовий текст. Протягом дня суд кілька разів оголошував 10-хвилинну перерву в засіданні, щоб дати Горошинському перепочити і підготуватися.

Нагадаємо, в серпні прокуратура Києва завела кримінальну справу на адвокатів Януковича, які заблокували зал і не пускали держзахисника Юрія Рябовола на засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram