ГоловнаПолітика

Адвокат Януковича за 27 годин протягом 5 засідань не дочитав свою промову в рамках дебатів

Суд запланував ще три засідання, на яких Байдик має дочитати свою промову.

Адвокат Януковича за 27 годин протягом 5 засідань не дочитав свою промову в рамках дебатів
Фото: criminal-advocat.com

Адвокат екс-президента Віктора Януковича у справі про державну зраду Олександр Байдик виголошує свою промову в рамках судових дебатів в Оболонському райсуді Києва вже 27 годин.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє Укрінформ.

"Враховуючи те, що загалом ви виступаєте вже, не рахуючи перерв, 27 годин, суд вважає можливими дати вам перерву до завтра до 10-ї години", - сказав Дев'ятко, звертаючись до Байдика.

Адвокат Байдик читає свою промову в судових дебатах у справі щодо держзради Януковича вже п'яте засідання поспіль.

На засіданні у понеділок, 1 жовтня, він коментував і зачитував свідчення свідків, допитаних у рамках розгляду цієї справи, зокрема, екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари, екс-начальника Генштабу ЗСУ Юрія Ільїна, екс-представника України при ООН Юрія Сергєєва, секретаря РНБО Олександра Турчинова, голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова та інших.

Водночас адвокат в рамках своєї промови перейшов до блоку коментарів досліджених доказів, зокрема, у справі виступів Януковича у 2013 році. Дев'ятко зробив зауваження Байдику стосовно того, що він "виходить за рамки кримінального провадження", не просто коментуючи докази, а ще й зачитуючи їх.

Суд запланував, крім сьогоднішнього, ще три засідання - 2, 3 і 4 жовтня, на яких Байдик повинен дочитати свою промову. Потім ще три - 5, 8 і 10 жовтня, на яких повинен читати свою промову в дебатах адвокат Олександр Горошинський.

Також суд визначив 12 жовтня для засідання, присвяченого останньому слову самого Януковича.

Як повідомлялося, в рамках судових дебатів двоє адвокатів Януковича - Рябовол і Байдик - попросили суд виправдати Януковича. Водночас сторона обвинувачення, яка виголосила свою промову в дебатах ще 16 серпня, попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Прокуратура звинувачує Януковича в тому, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Російської Федерації, він зрадив державу, звернувшись до російського президента з проханням використовувати російські війська на території України. Як наслідок, відбулася анексія Криму та втрата об'єктів державної власності більш ніж на трильйон гривень.

Колишнього президента звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст., 110 КК) і сприянні веденню агресивної війни (ч. 5 ст., 27 ч. 2 ст. 437 КК).

Судовий процес перебуває на завершальній стадії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram