ГоловнаПолітика

Адвокат Януковича заявив про його "феноменальні математичні здібності"

Захисник також заявив, що в Києві немає гарячої води "через євроінтеграцію".

Адвокат Януковича заявив про його "феноменальні математичні здібності"
Янукович во время пресс-конференции в Москве,2 марта 2018.
Фото: EPA/UPG

Адвокат колишнього президента Віктора Януковича Олександр Горошинський заявив, що в його підзахисного "феноменальні математичні здібності", і тому він не підписав Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це він розповів під час дебатів в Оболонському райсуді Києва.

"Віктор Федорович феноменально рахує. У нього математична складова є просто феноменальною!" - сказав Горошинський.

Захисник попросив присутніх у залі не сміятися і зазначив, що Янукович не підписав Угоду про асоціацію з ЄС "винятково тому, що прорахував імовірні великі збитки для України від цього".

За його словами, збитки становили би 200 млрд доларів.

Горошинський також заявив, що відсутність гарячої води в Києві та висока вартість комунальних послуг є наслідками євроінтеграції. Таким чином, адвокат стверджує про невинуватість свого клієнта в інкримінованих злочинах.

Відзначимо, що судять Януковича за держзраду. 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він з письмовою заявою звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Нагадаємо, суд переніс дебати у справі Януковича на 5 жовтня через госпіталізацію адвоката Олександра Байдика, який читав свою промову впродовж 35 годин. На 12 жовтня заплановане засідання, присвячене останньому слову самого Януковича.

У серпні прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти адвокатів Януковича, які заблокували зал і не пускали держзахисника Юрія Рябовола на засідання. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram