ГоловнаПолітика

Посол України в Польщі відреагував на інтерв'ю з ватажком "ДНР" у газеті Rzeczpospolita

Дипломат відправив лист головному редактору видання.

Посол України в Польщі відреагував на інтерв'ю з ватажком "ДНР" у газеті Rzeczpospolita
Андрій Дещиця
Фото: Facebook/Андрій Дещиця

Посол України в Польщі Андрій Дещиця обурений публікацією у великій польській газеті Rzeczpospolita інтерв'ю з одним з ватажків бойовиків "ДНР" Денисом Пушиліним.

Про це дипломат написав на своїй сторінці в Facebook.

"Надання площадки для пропаганди особи, яка несе серед інших відповідальність за російську агресію проти України, порушення Росією міжнародного права, вбивство мирних громадян не може залишитися без реакції. У зв'язку з цим відправив лист головному редактору видання", - пише Дещиця.

Посол сподівається, що в так званих представників так званих "ДНР" і "ЛНР" більше не буде простору для пропаганди ні в Польщі, ні в будь-якій іншій демократичній країні.

"Свобода слова і особливості журналістської діяльності не можуть служити виправданням для легітимізації або поширення сепаратистських, агресивних прокремлівських точок зору за часів гібридної війни, яку Росія веде не тільки проти України, а й проти Заходу", - зазначив Дещиця.

Проурядова польська газета Rzeczpospolita 4 жовтня опублікувала інтерв'ю з одним з ватажків донецьких бойовиків Денисом Пушиліним. У публікації його називають "лідером самопроголошеної республіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram