ГоловнаСуспільствоЖиття

Водій автобуса з українцями, який розбився у Польщі, перебував під дією наркотиків

У крові водія виявили сліди психотропних препаратів.

Водій автобуса з українцями, який розбився у Польщі, перебував під дією наркотиків
Фото: www.rmf24.pl

Водій автобуса, який зірвався з 30-метрового схилу в Польщі, був під дією психотропних речовин. Про це повідомила місцева радіостанція RMF24.

Згідно з висновком експертів, у крові водія після аварії знайшли сліди психотропних речовин, наркотиків або стимуляторів. Це означає, що концентрація цих речовин з 8:00 до аварії, коли водій вирушив у рейс, була ще вищою.

Від висновків експертів залежало, чи висунуть водієві звинувачення в умисному спричиненні аварії під впливом алкоголю або інших речовин.

Прокуратура також отримала висновок про стан автобуса. Водій стверджував, що в нього не спрацювали гальма і він нічого не зміг вдіяти. Експерти версію несправності гальм відкинули, заявивши, що з автобусом було все гаразд.

Стало також відомо, що автобус на схилі їхав зі швидкістю 75 кілометрів на годину і саме тому не встиг загальмувати.

Нагадаємо, 17 серпня автобус, що перевозив людей зі Львова до Відня, потрапив у ДТП за 40 км від польського міста Перемишль. Автобус на крутому повороті протаранив захисні бар'єри і, перевертаючись, прокотився по схилу кілька десятків метрів. У результаті аварії загинули дві жінки і один чоловік. Серед постраждалих було також 10 дітей. Усього в автобусі подорожували 54 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram