ГоловнаПолітика

В ЄС привітали продовження особливого статусу Донбасу

"Україна підтвердила свою відданість Мінським угодам".

В ЄС привітали продовження особливого статусу Донбасу
Фото: Liga.net

Україна довела свою відданість Мінським угодам, продовживши дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" до кінця 2019 року.

Про це повідомляється на сайті представництва ЄС в Україні.

"Після більш ніж чотирьох років з початку конфлікту на сході України, підписання Мінських угод усіма сторонами залишається ключовим в досягненні стабільного мирного врегулювання конфлікту", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що більшість зобов'язань в рамках Мінських угод, починаючи з дотримання реального тривалого режиму припинення вогню, не виконуються.

"Оголошення про проведення 11 листопада 2018 року так званих «Виборів» в так званих «Луганській Народній Республіці» і «Донецькій Народній Республіці» суперечить духу і букві Мінських угод. Ми і надалі очікуємо, що Російська Федерація візьме на себе повну відповідальність в зв'язку з цим і застосує свій значний вплив на підтримуваних нею сепаратистів для повного виконання зобов'язань, визначених у Мінських домовленостях", - наголошується в повідомленні представництва ЄС.

Нагадаємо, у четвер Рада продовжила до 31 грудня 2019 року включно термін дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". Цього ж дня закон підписав президент Петро Порошенко. Проте особливий статус не набуде чинності, поки Росія не виведе війська.

Коментуючи прийняття Радою цього закону, спецпредставник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер закликав РФ скасувати "вибори" на окупованих територіях Донбасу і наголосив, що Україна неодноразово виконувала свою частину з імплементації Мінських угод, тепер свої зобов'язання повинна виконати Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram