ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про особливий статус Донбасу

Закон набуде чинності з дня його опублікування.

Порошенко підписав закон про особливий статус Донбасу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко схвалив продовження дії Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" до 31 грудня 2019 року включно.

"Закон підписано. 04.10.2018 повернуто з підписом від президента", - повідомляють на сторінці законопроекту на сайті Верховної Ради.

Порошенко вніс у Раду цей закон 3 жовтня, а в четвер, 4 жовтня, парламент включив його до порядку денного, профільний комітет надав рекомендації, а Рада прийняла його. Після цього спікер парламенту Андрій Парубій підписав законопроект і передав на підпис президентові.

Закон набуде чинності з дня його опублікування.

Раніше Рада вже продовжувала дію закону - до 10 жовтня 2018 року. При цьому чинності набула і продовжена до 2020 року тільки ст. 1 закону, яка передбачає тимчасове запровадження особливого порядку в окремих районах (містах, селищах і селах) Донбасу, визначених рішенням Ради.

Решта статей закону не набували і не набудуть чинності, поки Росія не виведе військ із Донбасу.

Нагадаємо, Україна прийняла закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей восени 2014 року, але навесні 2015 року внесла в нього зміни, які так і не дозволили йому запрацювати. Законом передбачено, що положення про особливий статус набудуть чинності після проведення в ОРДЛО демократичних виборів і виведення найманців. При цьому термін дії закону обмежили трьома роками.

Дія закону спливала 18 жовтня 2017 року, але за півтора тижня до закінчення терміну його продовжили на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram