ГоловнаПолітика

Рада достроково припинила повноваження депутатів Єфремової і Юзькової

Раніше їх призначили членами Центрвиборчкому.

Рада достроково припинила повноваження депутатів Єфремової і Юзькової
Фото: Lb.ua

Верховна Рада достроково припинила повноваження депутатів Ірини Єфремової (фракція "Народний фронт") і Тетяни Юзькової (Радикальна партія Олега Ляшка), призначених членами Центральної виборчої комісії.

За відповідне рішення проголосували 268 і 258 депутатів відповідно.

У Раді 8-го скликання Єфремова була членом регламентного комітету, а Юзькова - членом комітету з питань правової політики і правосуддя.

Замість Єфремової в Раду від "Народного фронту" проходить колишній депутат Житомирської обласної ради Сергій Кондратюк. Його включили у виборчий список НФ під №82. Кондратюк пройшов до облради від Партії регіонів, але згодом вийшов з фракції.

Замість Юзькова в парламент проходить колишній помічник голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка і орендодавець автомобіля Cadillac для партії Олександр Гулак.

Його включили до списку під №30, і на момент виборів був тимчасово безробітним.

У Раді 7-го скликання він працював помічником Олега Ляшка на громадських засадах, а в нинішньому скликанні є помічником на платній основі депутата від РП Олексія Ленського, який у попередньому скликанні був штатним помічником Ляшка.

Відповідно до фінансових звітів РП, партія орендує автомобіль Cadillac Escalade (2011 рік випуску та вартістю 1,8 млн гривень), власником якого є Гулак.

Разом із тим Рада відмовилася достроково припинити повноваження депутата від фракції "Об'єднання "Самопоміч" Андрія Журжія, який є членом комітету з податкової і митної політики.

У липні Журжій вирішив скласти депутатські повноваження. У своїй заяві він зазначив, що "парламент входить в передвиборний період, що тягне за собою відкат проведених реформ і зупинку низку ключових економічних реформ", тому він вважає неможливим ефективне виконання ним депутатських повноважень.

Нагадаємо, 20 вересня набув чинності закон про збільшення складу ЦВК з 15 до 17 членів. На вакантні 15 місць Рада призначила 14 нових членів від усіх фракцій і груп, крім Опозиційного блоку, який, не бажаючи делегувати тільки одного кандидата, відкликав усіх.

Докладно про те, як обирали новий ЦВК, читайте в матеріалі LB.ua "Двійка з математики: як парламент переобрав ЦВК".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram