ГоловнаПолітика

"Батьківщина" закликала встановити обставини нападу на помічника Одарченка

В партії заявляють, що це вже третій напад у регіоні на причетних до "Батьківщини" активістів.

"Батьківщина" закликала встановити обставини нападу на помічника Одарченка
Юрий Одарченко
Фото: Макс Левин

Партія "Батьківщина" вимагає в терміновому порядку встановити деталі нападу на помічника одного зі своїх депутатів - Юрія Одарченка, який стався напередодні у Херсоні. Про це йдеться в заяві партії.

"Напередодні в Херсоні було скоєно черговий напад на місцевого активіста. Цього разу мішенню злочинців став відомий в регіоні борець з рейдерами, учасник Вищої аграрної ради та помічник народного депутата від "Батьківщини" Юрія Одарченка - Андрій Федоренко. Невідомі обстріляли його автомобіль, поранивши самого Федоренка і водія, який перебував з ним в машині. Це вже не перша спроба фізичного тиску на громадських діячів на Херсонщині. Раніше невідомі підпалили авто активіста Дмитра Бухтіярова і побили співробітників обласного штабу "Батьківщини" Станіслава Трошина і Віктора Гаврилюка. Але це перша відверта спроба вбивства", - кажуть у "Батьківщині".

У зв'язку з цим в партії вимагають встановити деталі нападу на Федоренка та інших активістів.

"Напади на активістів стали системним явищем. Дня не проходить без повідомлень про них. Але це, здається, зовсім не цікавить ні керівників правоохоронних відомств, ні главу держави, покликаного координувати і контролювати їхню роботу. Кількість таких злочинів вже йде на десятки", - йдеться в заяві партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram