ГоловнаПолітика

"Батьківщина": союзники не поспішають давати Україні зброю, спостерігаючи за вибухами на складах

У партії вважають, що вибухи боєприпасів відбуваються через системний безлад.

"Батьківщина": союзники не поспішають давати Україні зброю, спостерігаючи за вибухами на складах
Фото: batkivshchyna.com.ua

"Сватове, Новоянісоль, Балаклія, Калинівка і ось тепер Ічня. Вибухи на військових складах відбуваються з регулярністю, яка свідчить вже не про збій у системі, а про системний безлад, запрограмований на все нові й нові збої". Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина" з нагоди вибухів на складах боєприпасів в Ічні.

"Про серйозні проблеми на Ічнянському арсеналі було добре відомо і міністерству оборони, і президенту, адже на них ще рік тому звертав увагу профільний парламентський комітет. Але це не запобігло нинішній катастрофі", - зазначають у партії.

При цьому в "Батьківщини" підкреслюють, що пожежі на армійських складах призводять до того, що західні партнери від відмовляються давати Україні зброю.

"З кожною новою пожежею ми чуємо від керівників безліч версій – від недбалості персоналу до диверсії ворога, але жодного разу ми не побачили ані пійманих диверсантів, ані покараних посадовців, окрім явних «стрілочників». А просто напередодні вибухів в Ічні суд відновив на посаді відповідального за зберігання боєприпасів у Балаклії.

...під час війни ми примудрилися пересваритися мало не з усіма своїми західними сусідами. Та й інші союзники, вочевидь, не поспішають надавати Україні зброю, спостерігаючи за вибухами на черговому складі", - зауважують у партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram