ГоловнаСуспільствоЖиття

З початку року ЗСУ отримали 3,5 тис. одиниць озброєння і техніки, - Порошенко

2 тис. одиниць - це нове і модернізоване озброєння.

З початку року ЗСУ отримали 3,5 тис. одиниць озброєння і техніки, - Порошенко
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Державний концерн "Укроборонпром" від початку 2018-го передав Збройним Силам України 3,5 тис. одиниць озброєння і військової техніки.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у Фейсбуці.

"3500 одиниць озброєння і військової техніки цього року держконцерн "Укроборонпром" передав українській армії! І що особливо важливо, більш ніж 2 тис. - це нове і модернізоване озброєння", - написав президент.

"Бронетанкова, морська, авіаційна техніка, ракетно-артилерійське озброєння, високоточні протитанкові комплекси "Корсар", "Стугна", "Бар'єр" і ракети до них, новітні піхотні вогнемети РПВ-16, системи протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби і зв'язку - все це вже на озброєнні наших захисників і підсилює обороноздатність України", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов анонсував "серйозну програму" закупівлі танків для ЗСУ.

Як повідомляли, оборонний бюджет України у 2019 році вперше сягне 200 млрд гривень. Згідно з рішенням РНБО, пріоритетними напрямками фінансування будуть розробка і закупівля сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, у тому числі крилатих ракет), артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів; посилення системи протиповітряної оборони держави і можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram