ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура оголосила про підозру двом посадовим особам Міносвіти

Співробітників Інституту модернізації освіти і Малої академії наук підозрюють у непрозорому проведенні тендеру.

Прокуратура оголосила про підозру двом посадовим особам Міносвіти
92-ая школа
Фото: Артем Атаманюк

Прокуратура Києва виявила мільйонні зловживання під час закупівлі шкільного обладнання посадовими особами Міністерства освіти і науки України. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Згідно з повідомленням, посадові особи Міносвіти навмисне внесли в типовий перелік обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології такі технічні характеристики, щоб їм відповідала продукція тільки однієї торгової марки. Так чиновники "створили штучні перешкоди для участі в проведенні тендерів із закупівлі шкільного обладнання інших учасників, а також забезпечили перемогу в конкурсі офіційному представнику зазначеної торгової марки в Україні".

У результаті непрозорого проведення закупівель держбюджету завдано збитків на суму близько 5,5 млн гривень.

Досудове розслідування встановило, що посадові особи фірми-постачальника під час реалізації обладнання за бюджетні кошти вивели на підконтрольні підприємства в офшорній зоні понад 17 млн грн.

За результатами слідства оголошено підозри начальнику відділу Інституту модернізації змісту освіти та завідувачу відділу МАН.

Нагадаємо, на початку вересня Міносвіти заявило, що скоро розпустить Інститут модернізації змісту освіти, передасть експертизу підручників іншому відомству, а також оновить штат співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram