ГоловнаПолітика

Святошинський суд призначив дату першого засідання у справі Ставицького

Екс-міністра, очевидно, будуть судити заочно.

Святошинський суд призначив дату першого засідання у справі Ставицького
Фото: http://112.ua/

Святошинський районний суд Києва призначив розгляд кримінального провадження стосовно колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького на 12 грудня 2018. Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому сьогодні.

Підготовче судове засідання призначено на 17:00, воно пройде у відкритому режимі. На засідання викликали прокурора, обвинувачених і їхніх захисників. Справу слухатиме колегія суддів під головуванням Вікторії Жмудь.

Нагадаємо, 8 травня 2018 ГПУ направила в суд кримінальне провадження за звинуваченням Ставицького, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ "Танталіт" у заволодінні об'єктами комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я" вартістю 540 млн грн і в легалізації цього майна, здобутого злочинним шляхом.

У січні 2018 року ГПУ завершила розслідувати кримінальне провадження і пропонувала Ставицькому з'явитися для ознайомлення з матеріалами справи.

Ставицький 2012 року був міністром екології та природних ресурсів України, після чого перейшов на посаду міністра енергетики та вугільної промисловості. Після того як скинули президента Віктора Януковича, втік до Ізраїлю, де отримав громадянство.

Ставицький був у розшуку Інтерполу з літа 2014 до весни 2017 року. У ГПУ заявили, що причиною зняття з розшуку стала недосконалість кримінально-процесуального законодавства України.

Ставицького підозрюють за ч.5 ст.191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.3 ст.358 (використання свідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram