ГоловнаСвіт

Лукашенко пообіцяв видати кожному білорусу зброю в разі війни

Президент переконаний, що всі дорослі громадяни країни повинні вміти користуватися зброєю.

Лукашенко пообіцяв видати кожному білорусу зброю в разі війни
Александр Лукашенко
Фото: скриншот видео

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв роздати зброю кожному дорослому громадянину, якщо країна вступить у війну.

Про це він заявив під час візиту на військовий полігон у Брестській області 5 жовтня. Репортаж про поїздку Лукашенка показав мінський телеканал СТВ.

Лукашенко оглянув нові зразки військової промисловості і заявив, що всі дорослі громадяни країни повинні вміти користуватися зброєю.

"Автомати, пістолети, кулемети та набої до них - не дай бог війна, ми роздамо в кожну сім'ю. І ми будемо захищати свою територію всіма силами. Ну, дітей давайте виведемо. Люди похилого віку і навіть жінки, і так далі: 7 мільйонів людей - 7 мільйонів отримають зброю, щоб вони могли захищатися", - сказав він.

Відзначимо, що в Білорусі діють жорсткі обмеження на володіння зброєю цивільними особами. За даними женевського Інституту міжнародних відносин, у країні є 6,1 одиниць зброї на 100 осіб: це вдвічі менше, ніж у Росії (12,3 одиниці), втричі менше, ніж у Німеччині (19,6) і майже в 20 разів менше, ніж у США (120,5).

Нагадаємо, після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у червні Лукашенко також попередив про загрозу війни. При цьому він заявив, що в разі провалу в економіці Білорусі "треба буде вступати до складу якоїсь держави". Звідки виходить загроза, хто може розв'язати війну і до складу якої держави може увійти Білорусь, Лукашеко не уточнив.

Раніше, в квітні, Лукашенко заявив про повернення "холодної і льодової війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram