ГоловнаПолітика

Порошенко відвідав навчання "Чисте небо" у Хмельницькій області

Глава держави спостерігав за польотами і демонстрацією бойових можливостей літаків.

Президент України Петро Порошенко відвідав Об'єднаний операційний центр сил багатонаціональних навчань "Чисте небо - 2018" (Clear Sky - 2018), у яких беруть участь українські військові та військові країн НАТО. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент проінспектував перебіг навчань, переглянув польоти і демонстрацію бойових можливостей літаків, що беруть участь у навчаннях. Також Президент спостерігав за діями групи тактичних літаків у повітрі за допомогою засобів автоматичного відображення польотів.

Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України зустрівся із заступником командувача силами кібернетичного командування збройних сил США генерал-лейтенантом Вінсентом Стюартом, а також поспілкувався з командирами бригад та інших підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України.

"Це найбільші навчання за останні чотири роки. У них задіяні понад 50 літаків з восьми країн НАТО і наші літаки. Мета навчань - нарощування рівня сумісності нашої бойової авіації з повітряними силами збройних сил США та інших держав", - сказав Президент.

Під час зустрічі з військовими Президент зазначив, що, за даними опитування громадської думки про ставлення громадян до Дня захисника України, 62% підтримують впровадження нового свята. "На перший погляд, не так багато, як треба було б. Але не забувайте, що ця дата в нашому офіційному календарі з'явилася лише чотири роки тому. Тому насправді цифру слід вважати високим показником довіри людей до української армії. Упевнений, щороку вона буде зростати", - зазначив Президент.

Президент повідомив, що вже сформовано 39 бойових бригад і низку військових частин оперативного, тилового і технічного забезпечення, а на потенційно небезпечних напрямках створено угрупування сил, готових відбити агресію не тільки зі сходу, а й з кримського напрямку, з Придністров'я і півночі, збільшено авіаційний парк і бойовий склад зенітних ракетних військ, що дозволило посилити протиповітряну оборону країни.

Нагадаємо, багатонаціональні навчання «Чисте небо - 2018» проходять зараз на полігонах у Хмельницькій і Вінницькій областях. У навчаннях беруть участь представники Бельгії, Великобританії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії, США та України. Країни НАТО представлені трьома десятками літальних апаратів: літаками тактичної авіації, літаками транспортної авіації і літаками-заправниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram