ГоловнаПолітика

Докази в поданні на Вілкула ґрунтуються на свідченнях, отриманих незаконним шляхом, - Регламентний комітет

Луценко повинен їх додатково перевірити.

Докази в поданні на Вілкула ґрунтуються на свідченнях, отриманих незаконним шляхом, - Регламентний комітет
Фото: Макс Требухов

Регламентний комітет Верховної Ради опублікував висновок про подання ГПУ щодо народного депутата, співголови фракції "Опозиційний блок" у парламенті Олександра Вілкула. У документі, зокрема, сказано, що докази Генпрокуратури ґрунтуються на припущеннях і на свідченнях, отриманих незаконним шляхом.

"[...] Комітетом узято до уваги те, що генеральний прокурор України додатково проведе перевірку доказів права власності на земельні ділянки, зазначені в поданні, а також те, що докази в поданні ґрунтуються на припущеннях і на свідченнях, які були здобуті незаконним шляхом, і генеральний прокурор України має намір їх перевірити", - йдеться в документі.

Нагадаємо, під час розгляду Регламентним комітетом ВР повторного подання генпрокурора на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Вілкула політик заявив, що свідки давали свідчення проти нього під тиском. Крім того, його адвокати стверджують, що деякі докази сфабриковано.

Протягом засідання комітету Олександр Вілкул також надав документальні докази, що його телефон прослуховують без згоди парламенту.

Голосування щодо Вілкула попередньо призначено на 16 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram