ГоловнаПолітика

Тимошенко: ми будемо мати дійсно незалежну церкву

Лідерка "Батьківщини" прокоментувала рішення синоду Вселенського патріархату.

Тимошенко: ми будемо мати дійсно незалежну церкву
Фото: Александр Прокопенко

Томос про автокефалію Української православної церкви - світла довгоочікувана подія, яке визначає історію країни і нації. Так прокоментувала рішення про автокефалію української церкви, прийняті на синоді Вселенського патріархату, лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

«Церква має об'єднувати людей, вести їх до добра і світла, як і люди повинні допомагати одне одному! У цьому суть християнства, його велика місія і духовне призначення», - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

При цьому вона зазначила, що в Україні церкву десятиліттями намагалися зробити роз'єднувальним і дестабілізаційним фактором. «Хтось ззовні постійно втручався в наші справи, намагався посварити нас, розвести по різних церквах і вказувати, яким богам молитися. Віднині цього не буде!» - зазначила політик.

«Понад тисяча років минула відтоді, як Володимир Великий хрестив Київську Русь. Ми маємо історію, маємо традицію, маємо свою Божу істинну віру і свій праведний шлях. І нарешті історична справедливість відновлена. Ми будемо мати свою справді незалежну церкву», - зазначила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram