ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування справи майора СБУ Карамушки

Його підозрюють в отриманні хабара майже 47,5 тис. доларів.

НАБУ завершило розслідування справи майора СБУ Карамушки
Фото: comments.ua

Національне антикорупційне бюро 12 жовтня завершило розслідування кримінального провадження за фактом отримання хабара в розмірі 47,5 тис. доларів співробітником Служби безпеки України Олександром Карамушкою.

"Матеріали слідства у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди керівником структурного підрозділу одного з міжрайвідділу ГУ Служби безпеки України в Києві та Київській області відкриті для сторони захисту", - повідомила прес-служба НАБУ.

Карамушці інкримінують ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. Дії посередника в отриманні неправомірної вигоди кваліфіковані за тією ж статтею.

Слідство встановило, що співробітник СБУ отримав гроші за непритягнення до відповідальності осіб, які отримують посвідку на постійне або тимчасове проживання в незаконний спосіб. Підозрюваний володів інформацією про отримання низкою іноземців дозволу на проживання шляхом укладання фіктивних шлюбів з громадянами України. На підставі цієї інформації він вимагав від осіб, які незаконно перебували на території України, хабарі і отримував її частинами через посередника як плату за те, що правоохоронці не розслідували зазначені факти і не залучали їх до відповідальності.

Нагадаємо, що затримання Карамушки сталося 24 квітня 2018 року. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але вже через кілька днів він вийшов під заставу 1,2 млн гривень.

Після цього рішенням Солом'янського райсуду його відсторонили від роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram