ГоловнаПолітика

Тимошенко: вирішення проблеми доступного житла - одне з ключових завдань Нового економічного курсу

Питання привабливості життя в Україні потрібно вирішувати комплексно, вважає депутат.

Тимошенко: вирішення проблеми доступного житла - одне з ключових завдань Нового економічного курсу
Фото: Александр Прокопенко

Новий економічний курс лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, публічне обговорення якого заплановане з 19 жовтня, передбачає, зокрема, доступне житло з європейською ставкою іпотечного кредитування. Про це заявила Юлія Тимошенко на прес-конференції в Дніпрі.

"Треба зробити лише три речі для тих, хто хоче сьогодні купити житло. Дати можливість купити його без першого внеску. Іпотечний кредит повинен мати європейську ставку - не більш ніж 2-3%. Цей кредит повинен бути довгостроковим - на 20-30 років, якщо цього захоче сім'я, аби вона могла купити житло", - пояснила лідер "Батьківщини".

Паралельно, на її думку, держава повинна "розкріпачити" галузь, знявши з неї бюрократичні дозволи і вимоги, які "змушують будівельників віддавати корумпованим чиновникам усіх рівнів до 50 відсотків собівартості".

Вирішення проблеми доступного житла, за словами Тимошенко, є одним із ключових завдань Нового економічного курсу, який "розробили найкращі фахівці країни".

"Новий економічний курс - це спроба виграти глобальну конкуренцію за людину. Щоб люди мільйонами не виїжджали з України. А це означає - комплексно вирішити питання привабливості життя в Україні", - додала лідер "Батьківщини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram