ГоловнаПолітика

Соціал-демократична ідеологія сприймається в Україні спотворено, - Ференс

У тому числі через те, що певні політики під соусом соціал-демократії намагалися просувати свої егоїстичні політичні інтереси.

Соціал-демократична ідеологія сприймається в Україні спотворено, - Ференс
Богдан Ференс
Фото: Макс Левин

Соціал-демократична ідеологія в Україні сприймаються спотворено. Про це під час презентації результатів всеукраїнського соціологічного дослідження "Ставлення українців до соціал-демократії" заявив член координаційної Ради, Інститут демократії та соціального прогресу, співзасновник, СД Платформа Богдан Ференс, передає кореспондент LB.ua.

«Опитування показало дуже цікаве ставлення українців до політики. Чи готові наші люди свідомо споживати політику сьогодні? Опитування демонструє, що більшість українців усе ж не готові. Тому сьогодні інтереси пересічного українця не представлені у Верховній Раді, там переважно представлені інтереси олігархічних і фінансово-промислових груп. Це загроза і наслідок відсутності ідеологічних партій. А коли є ідеологія, ти ставиш себе цим як політик у певні рамки», - заявив він.

Також, за слова Ференса, внаслідок історичного досвіду і вкорінення певних міфів соціал-демократична ідеологія в Україні сприймаються спотворено.

«У тому числі через те, що певні політики під соусом соціал-демократії намагалися просувати свої егоїстичні політичні інтереси. І ми з цим постійно стикаємося. Тому необхідно фокусувати роботу над донесенням людям в простій і зрозумілій формі того, що таке соціал-демократи. На мій погляд, це основне завдання молодих носіїв соціал-демократії», - вважає він.

Він також додав, що запит в українців на соціально-демократичну ідеологію однозначно є.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram