ГоловнаПолітика

Законних підстав для зняття депутатської недоторканності з Вілкула немає, - адвокат

Частину доказів у справі, за словами Баганця, здобуто незаконно, частину - сфальсифіковано.

Законних підстав для зняття депутатської недоторканності з Вілкула немає, - адвокат
Фото: Макс Левин

Законних підстав для зняття депутатської недоторканності та притягнення до відповідальності народного депутата Олександра Вілкула немає. Такий висновок зробив захисник нардепа Олександр Баганець, про що розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Очевидно працівники прокуратури, які займаються розслідуванням цього кримінального провадження, не знають Кримінального процесуального кодексу, в якому чітко написано перелік джерел доказів. Ба більше, вони сподіваються на таку ж безграмотність членів комітету. Цей факт дає підстави говорити або про непрофесійність цих працівників прокуратури, або про створення штучних доказів щодо конкретної особи", - розповів Баганець.

Окрім того, за його словами, частину доказів у справі здобуто незаконно, частину - сфальсифіковано.

"Для мене як юриста ця справа свідомо виграшна. У матеріалах справи Вілкула немає не те що складу злочину, немає події злочину! Рішення про передачу земель в оренду ГЗК приймалося ще в 1999 році на підставі постанови Верховної Ради, і Вілкул не мав до цього ніякого стосунку, тому що тоді ці землі були переведені в державну власність. Тобто у 2011 році він не змінював цільового призначення цих земель, оскільки вони як були в державній власності, так і залишилися. Тим паче, що з 1999 року в Україні немає такого поняття взагалі як колективна власність на землю. Є тільки державна або приватна", - зазначив адвокат.

Разом з тим, за його словами, притягнути до відповідальності слідчих і прокурорів за незаконні дії можна лише звернувшись - згідно з КПК - до Державного бюро розслідувань, якого досі не створено.

Детальніше про справу Вілкула читайте в повному тексті інтерв'ю "Олексій Баганець: Луценко діє як політик: працює заради піару".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram