ГоловнаПолітика

Каналу NewsOne призначили перевірку за трансляцію фейкових слухань у Конгресі

У тому засіданні був присутній Тарута.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір провести перевірку телеканалу "Новини 24 години" (телеканал NewsOne) у зв'язку з трансляцією 25 вересня фейкового засідання Комітету з фінансових питань Конгресу США.

Про це в фейсбуці написав член Нацради з питань телебачення Сергій Костинський.

"У вересні телеканал NewsOne порадував своїх телеглядачів прямим включенням з нібито засідання Комітету з фінансових питань Конгресу США про наявність корупції в Національному банку України. Безпосередню участь в цьому "засіданні" у Вашингтоні прийняли народний депутат України Сергій Тарута і колишній співробітник НБУ Олександр Завадецький. Як пізніше з'ясувалося, жодного засідання Комітету з НБУ не проводилося", - написав Костинський.

Він наголосив, що цей захід був фейком і транслювався в прямому ефірі телеканалу NewsOne.

Костинский також заявив, що Нацрада з телебачення проведе перевірку телеканалу на предмет дотримання вимог статті 59 закону про телебачення і радіомовлення, що зобов'язує ЗМІ поширювати об'єктивну інформацію.

Нагадаємо, що NewsOne, анонсуючи цю трансляцію, писав так "Про корупцію в НБУ дізнаються найвищі кола США - спеціальний комітет Конгресу США з фінансових питань. Тільки завдяки системній роботі команди, яка збирала докази корумпованості головних чиновників Нацбанку, сильні світу цього дізнаються про це".

Жоден член Конгресу на цьому заході не був присутній. Зустріч пройшла в підвальному приміщенні будівлі Конгресу, яку орендував конгресмен Рон Естес на прохання лобіста Конні Мака. Сам Естес туди не прийшов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram